Υλικά
Για 2 άτομα
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 κούπα γάλα
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 βανίλια
- λίγη κανέλλα
Οδηγίες μαγειρέματος
- Ρίχνουμε όλα τα συστατικά εκτός από το βούτυρο στο μίξερ και ανακατεύουμε λίγη ώρα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας.
- Ταυτόχρονα λιώνουμε το βούτυρο στο μπρίκι ή σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Όταν λοιπόν ανακατευτεί η ζύμη χύνουμε μέσα σιγά σιγά το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα!
- Όταν είναι έτοιμη, βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι όση ποσότητα ζύμης χρειάζεται για να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού (αναλόγως βέβαια και τα γούστα,αν τις προτιμάτε λεπτές ή πιο παχιές) και μόλις τηγανίζεται απ’ τη μία πλευρά τη γυρίζουμε κι απ’ την άλλη.
- Όταν είναι έτοιμες σερβίρετε με μερέντα και μπισκότο ή ό,τι άλλο θέλετε (τυριά,αλλαντικά,πιπεριές κ.α.)!!!
Πηγή: cookpad.com
Written by: Παναγιώτα Ντούμπα