fbpx

Ενδιαφέρον

Ζύμη για κρέπες (αλμυρές και γλυκές)

today18/04/2024 32

Background
share close

Υλικά

Για 2 άτομα

  1. 1 κούπα αλεύρι
  2. 1 κούπα γάλα
  3. 1 αυγό
  4. 1 κ.σ. βούτυρο
  5. 2 κ.σ. ζάχαρη
  6. 1 κ.γ. αλάτι
  7. 1 βανίλια
  8. λίγη κανέλλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. Ρίχνουμε όλα τα συστατικά εκτός από το βούτυρο στο μίξερ και ανακατεύουμε λίγη ώρα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας.
  2. Ταυτόχρονα λιώνουμε το βούτυρο στο μπρίκι ή σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Όταν λοιπόν ανακατευτεί η ζύμη χύνουμε μέσα σιγά σιγά το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα!
  4. Όταν είναι έτοιμη, βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι όση ποσότητα ζύμης χρειάζεται για να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού (αναλόγως βέβαια και τα γούστα,αν τις προτιμάτε λεπτές ή πιο παχιές) και μόλις τηγανίζεται απ’ τη μία πλευρά τη γυρίζουμε κι απ’ την άλλη.
  5. Όταν είναι έτοιμες σερβίρετε με μερέντα και μπισκότο ή ό,τι άλλο θέλετε (τυριά,αλλαντικά,πιπεριές κ.α.)!!!

Πηγή: cookpad.com

Written by: Παναγιώτα Ντούμπα

Rate it

0%