fbpx

Cinema - TV

Το Oppenheimer είναι τόσο μεγάλο σε διάρκεια που σχεδόν δε χωρούσε στους προτζέκτορες του IMAX  

today11/07/2023 12

Background
share close

Νέες δηλώσεις από τον Christopher Nolan

Ο Christopher Nolan αποκάλυψε ότι η νέα ταινία του, Oppenheimer, είναι τόσο μεγάλη σε διάρκεια που σχεδόν δεν χωρούσε στους προτζέκτορες του IMAX. Οι συγκεκριμένοι προτζέκτορες IMAX έχουν έναν τεράστιο δίσκο, που περιστρέφει το μεγάλο και ογκόδες φιλμ με ένα συγκεκριμένο μηχανισμό. Αποτελείται από μια κυκλική πλάκα που συγκρατεί με ασφάλεια το φιλμ και το περιστρέφει καθώς παίζει το περιεχόμενο στην οθόνη.

Ωστόσο, η νέα ταινία του Nolan έφτασε το φιλμ στα όριά του μιας και ζύγιζε σχεδόν 272 κιλά και είχε τεράστιο όγκο. Να σας υπενθυμίσουμε ότι ο διάσημος δημιουργός είχε συνεργαστεί με την Kodak για μια νέα κάμερα που θα είναι ικανή να τραβάει μονόχρωμα-ασπρόμαυρα πλάνα τελευταίας γενιάς.

Ο Nolan αποκάλυψε στο Collider ότι το φιλμ του Oppenheimer είναι τεράστιο και έχει φτάσει στα όριά του τους προτζέκτορες IMAX, καθώς ο δίσκος του προβολέα δεν αντέχει άλλο βάρος. Ο Nolan δήλωσε τα εξής:

Οι IMAX ταινίες ήταν μέχρι 2 ώρες και 30 λεπτά, αλλά μετά ήρθε το Interstellar… Αυτό που κάναμε ήταν να μεγαλώσουμε τους δίσκους των φιλμ IMAX και αυτό μεγάλωνε με τα χρόνια. Μετά, πήγα στους ανθρώπους της IMAX και τους είπα ότι έχω ένα σενάριο 180 σελίδων. Αυτή η ταινία μπορεί να είναι και 3 ώρες. Μπορούμε να την κάνουμε; (σε IMAX εννοεί). Κοιτάχτηκαν και απλώς γελούσαν λέγοντάς μου ότι θα μπορούσαμε τελικά να την κάνουμε. Μου είπαν ότι φτάσαμε όμως το όριο του φιλμ.

Πόσο θα διαρκεί, λοιπόν, το Oppenheimer, το νέο project του λατρεμένου σκηνοθέτη των Interstellar, Inception, Tenet, Dunkirk και της Dark Knight τριλογίας; 3 ώρες! Αυτό σημαίνει, ότι προς το παρόν, ο δίσκος που δέχεται τα φιλμ του IMAX δεν μπορεί να δεχτεί μία ταινία που διαρκεί περισσότερο από 3 ώρες.

Η ιστορία του Oppenheimer:

Ο Robert Oppenheimer, αποτέλεσε τον επικεφαλής του “Manhattan Project” το οποίο οδήγησε στη δημιουργία της ατομικής βόμβας, του πιο θανατηφόρου όπλου στην ιστορία της ανθρωπότητας, το οποίο έμελλε να αλλάξει το ρου της ιστορίας. Ο ίδιος κουβαλούσε σαν κατάρα αυτό το προσωνύμιο και είχε μετανιώσει που ενεπλάκη στη δημιουργία μιας τόσο καταστροφικής εφεύρεσης.

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο παραιτήθηκε από το πόστο του στο εργαστήριο του Λος Άλαμος και αντιστάθηκε με μένος στη βόμβα υδρογόνου (H-bomb) και σε παρόμοια όπλα, βασιζόμενος στο επιχείρημα πως τα θερμοπυρηνικά όπλα είναι μακράν πιο καταστροφικά από όσο η ανθρωπότητα έχει τη δυνατότητα να τα ελέγξει.

Ένα απαράμιλλο cast έχει επιστρατεύσει ο Nolan για το Oppenheimer, που κυριολεκτικά παίζει το μισό Χόλιγουντ. Τα ονόματα περιλαμβάνουν τους: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Gary Oldman, Dane DeHaan, Jack Quaid, Gustaf Skarsgard, Matthew Modine. Το cast συμπληρώνουν κι άλλα ηχηρά ονόματα όπως οι: Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, David Dastmalchian, Olli Haaskivi, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Guy Burnet, Danny Deferrari, Matthias Schweighöfer, Harrison Gilbertson, Emma Dumont και Devon Bostick.

Όσον αφορά την παραγωγή, ο Hoyte Von Hoytema ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με τον Nolan για τη φωτογραφία της ταινίας, την οποία γύρισαν σε IMAX φιλμ 65mm και για πρώτη φορά σε ασπρόμαυρο IMAX φιλμ. Όπως και στο “Tenet” έτσι και εδώ, ο Ludwig Göransson αναλαμβάνει το soundtrack του Oppenheimer. Το σενάριο της ταινίας που διασκεύασε ο Christopher Nolan προέρχεται από το βιβλίο “American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer” των Kai Bird και Martin J. Sherwin.

Το Oppenheimer θα παίξει στους κινηματογράφους στις 24 Αυγούστου.

Πηγή:https://unboxholics.com

Written by: Μιλτιάδης Σταυρίδης

Rate it

0%