fbpx

Ενδιαφέρον

Τελικά τα τατουάζ μας κάνουν πιο γοητευτικούς;

today25/06/2024 3

Background
share close

Τα τατουάζ έχουν διανύσει πολύ δρόμο από το να στιγματίζονται ως σημάδια εξέγερσης και να θεωρούνται αληθινά έργα τέχνης στο δέρμα. Ωστόσο, η αντίληψη για τα τατουάζ παραμένει ένα θέμα συζήτησης. Τι πιστεύουν οι γυναίκες για τους άνδρες με τατουάζ; Τους θεωρούν πιο ελκυστικούς; Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Jagiellonian της Πολωνίας έθεσε ως στόχο να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, αποκαλύπτοντας μερικά εκπληκτικά συμπεράσματα. Οι ερευνητές Andrzej Galbarczyk και Anna Ziomkiewicz διεξήγαγαν ένα πείραμα με 2.500 Πολωνούς ετεροφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες. Στους συμμετέχοντες έδειξαν εικόνες εννέα γυμνόστηθων ανδρών, άλλοι με τατουάζ και άλλοι χωρίς. Οι άνδρες αυτοί δεν ήταν απαραίτητα μοντέλα- διέφεραν ως προς την ηλικία και τον σωματότυπο. Οι συμμετέχοντες έπρεπε να αξιολογήσουν τα άτομα αυτά ως προς την ελκυστικότητα, την υγεία, την αρρενωπότητα, την κυριαρχία, την επιθετικότητα και το αν τους θεωρούσαν καλούς συντρόφους.

Διαβάστε Επίσης

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Η μελέτη παρήγαγε ενδιαφέροντα αποτελέσματα σχετικά με το πώς οι άνδρες με τατουάζ γίνονται αντιληπτοί τόσο από τις γυναίκες όσο και από τους άνδρες:

Αντίληψη του ανδρισμού και της κυριαρχίας

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αντιλαμβάνονταν τους άνδρες με τατουάζ ως πιο αρρενωπούς, κυρίαρχους και επιθετικούς σε σύγκριση με εκείνους χωρίς τατουάζ. Αυτή η αντίληψη συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Αντιλαμβανόμενη υγεία

Οι άνδρες με τατουάζ θεωρήθηκαν επίσης πιο υγιείς, γεγονός που θα μπορούσε να σχετίζεται με τη συσχέτιση των τατουάζ με έναν ενεργό και σκληροτράχηλο τρόπο ζωής.

Σωματική έλξη έναντι μακροχρόνιας σχέσης

Αν και οι γυναίκες βρήκαν τους άνδρες με τατουάζ σωματικά ελκυστικούς, δεν τους θεωρούσαν καλές επιλογές για μακροχρόνιες σχέσεις ή ως πιθανούς πατέρες. Τους έβλεπαν ως πιο ριψοκίνδυνους, γεγονός που μπορεί να είναι ελκυστικό βραχυπρόθεσμα, αλλά όχι ιδανικό για τη δημιουργία οικογένειας.

Η αντίληψη των ανδρών για άλλους άνδρες με τατουάζ

Οι άνδρες αντιλαμβάνονταν επίσης τους συνομηλίκους τους με τατουάζ ως πιο ελκυστικούς και κυρίαρχους. Ωστόσο, η αντίληψη αυτή συνδεόταν περισσότερο με τον ανταγωνισμό μεταξύ των ανδρών παρά με την ελκυστικότητα προς το αντίθετο φύλο. Οι άνδρες βλέπουν τα άτομα με τατουάζ ως πιθανούς αντιπάλους, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα τατουάζ μπορεί να αποτελούν εργαλείο στον κοινωνικό ανταγωνισμό μεταξύ των ανδρών. Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι τα τατουάζ επηρεάζουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτός ο ανδρισμός και η υγεία. Ωστόσο, όταν πρόκειται να επιλέξουν μακροχρόνιο σύντροφο ή πατέρα για τα παιδιά τους, οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο προσεκτικές απέναντι σε άνδρες με τατουάζ. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι τα τατουάζ μπορεί να εξακολουθούν να συνδέονται υποσυνείδητα με συμπεριφορές υψηλού κινδύνου. Παρόλα αυτά, η αντίληψη των τατουάζ ως ένδειξη καλής υγείας και ανδρισμού υποδηλώνει ότι οι γυναίκες τα βρίσκουν ελκυστικά σε ένα πιο περιστασιακό πλαίσιο σχέσης.

Η αντίληψη για τα τατουάζ έχει αλλάξει δραστικά τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτό που κάποτε θεωρούνταν σημάδι κοινωνικής περιθωριοποίησης είναι πλέον μια αποδεκτή και συχνά θαυμαστή μορφή αυτοέκφρασης. Αυτή η πολιτισμική αλλαγή αντανακλάται στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται σήμερα τα άτομα με τατουάζ. Ωστόσο, η παρούσα μελέτη υπογραμμίζει ότι, παρόλο που η κοινωνική αποδοχή των τατουάζ έχει αυξηθεί, εξακολουθούν να υφίστανται βαθύτερες, υποσυνείδητες αντιλήψεις σχετικά με το τι σημαίνουν τα τατουάζ όσον αφορά τη συμπεριφορά και την προσωπικότητα. Αυτές οι αντιλήψεις μπορούν να επηρεάσουν σημαντικές αποφάσεις, όπως η επιλογή συντρόφου και ο οικογενειακός προγραμματισμός. Παρόλο που οι άνδρες με τατουάζ θεωρούνται πιο κυρίαρχοι και υγιείς, αυτό δεν τους καθιστά απαραίτητα τις πρώτες επιλογές για μακροχρόνιες σχέσεις. Για τους άνδρες που σκέφτονται να κάνουν τατουάζ, τα αποτελέσματα αυτά μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες. Τα τατουάζ μπορούν να βελτιώσουν τις αντιλήψεις για τον ανδρισμό και την υγεία, αλλά είναι επίσης σημαντικό να εξεταστεί πώς μπορούν να επηρεάσουν τις αντιλήψεις σε πλαίσια μακροχρόνιων σχέσεων.

Τέλος, η μελέτη αυτή αναδεικνύει την πολυπλοκότητα των κοινωνικών αντιλήψεων και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να επηρεάσουν τις προσωπικές μας αποφάσεις και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

ΠΗΓΗ :https://www.msn.com

Written by: Χρύσα Μαλάμη

Rate it

0%