NRG 98.5 Αληθινή Διασκέδαση
Ένας νόστιμος και ιδιαίτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε ή ακόμα και να ανακυκλώσετε τα σοκολατένια πασχαλινά σας αυγά και μια πολύ απλή αλλά άκρως γευστική συνταγή.
Θέλετε να σερβίρετε ένα εντυπωσιακό τιραμισού; Ιδού το πασχαλινό αυγό γεμισμένο με τιραμισού, ένα τέλειο γλυκό για την ημέρα του Πάσχα που θα αφήσει τους πάντες άφωνους και θα κάνει όλη την οικογένεια χαρούμενη.
Υλικά
Μισό σοκολατένιο πασχαλινό αυγό
2 κρόκοι αυγών
300 γρ μασκαρπόνε
200 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
50 γρ ζάχαρη, κρυσταλλική
10 μπισκότα σαβαγιάρ
2 φλιτζάνια εσπρέσο
1 φλιτζάνι νερό
Γα διακόσμηση
Ψιλοκομμένα φουντούκια για γεύση
Διακοσμητικά με ζάχαρη για γεύση
Εκτέλεση
Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη. Χτυπάμε επίσης τη φρέσκια κρέμα γάλακτος με ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να σφίξει. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε στο μείγμα των αυγών, συνεχίζοντας το χτύπημα με ένα σύρμα μέχρι να αποκτήσει μια λεία κρέμα.
Ύστερα προσθέτουμε τη σαντιγί στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα χωρίς να το διαλύσουμε.
Για να συνθέσουμε το αυγό
Σπάμε τα σβαγιάρ στη μέση και τα μουλιάζουμε στον καφέ αραιωμένο με ένα φλιτζάνι νερό. Στη συνέχει τα τοποθετούμε μέσα στο αυγό, καλύπτοντας όλο τον πάτο. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής (ή ένα μεγάλο κουτάλι) καλύπτουμε τα σαβαγιάρ με την κρέμα μασκαρπόνε. Τέλος διακοσμούμε την επιφάνεια του αυγού με ψιλοκομμένα φουντούκια και διακοσμητικά με ζάχαρη και μετά το αφήνουμε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα πριν το απολαύσουμε.
Written by: Χρύσα Μαλάμη
18:00 - 20:00
00:00 - 10:00
10:00 - 12:00
12:00 - 23:59
11:00 - 23:00
©2019 evros24.gr THIS