fbpx

Ευ ζην

Ψητό καρπούζι με ντοματίνια, γαύρο και βασιλικό

today22/08/2024 4

Background
share close

Σήμερα το καρπούζι γίνεται ψητό με ντοματίνια, γαύρο και βασιλικό

Το καλοκαίρι φέρνει πάντα άφθονα φρούτα στο τραπέζι, νόστιμα, πολύχρωμα και ευέλικτα σε όλες τους τις μορφές. Αλλά ο πρωταγωνιστής του καλοκαιριού είναι το καρπούζι, το οποίο σήμερα θα το κάνουμε ψητό με ντοματίνια, γαύρο και βασιλικό.

Θα δείτε ότι η προετοιμασία του είναι πολύ εύκολη και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο.

Υλικά

1 καρπούζι

Για τη σαλάτα

80 γρ ντοματίνια ανάμεικτα χρωματιστά

Ρίγανη

Φύλλα βασιλικού

2 φιλέτα γαύρο σε λάδι

Αλάτι

Ελαιόλαδο

Φρέσκος δυόσμος, λίγα φύλλα

Κουκουνάρι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα ντοματίνια, τα κόβουμε πρώτα στη μέση και μετά στα τέσσερα. Καρυκεύουμε με λάδι και ρίγανη. Προσθέτουμε επίσης τα φύλλα βασιλικού κόβοντάς τα με ένα ψαλίδι και το αλάτι. Τέλος, προσθέτουμε τα φιλέτα γαύρου ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.

Το καρπούζι

Κόβουμε το καρπούζι σε φέτες πάχους περίπου 4 εκ. Αφαιρούμε τη φλούδα και κόβουμε τη σάρκα σε κύβους.

Ζεσταίνουμε πολύ καλά τη σχάρα και τοποθετούμε τους κύβους του καρπουζιού μέχρι να δούμε σημαδεμένες γραμμές. Τοποθετούμε κάθε κύβο σε ξεχωριστά μπολ και προσθέτουμε τη σαλάτα

Από πάνω, ένα μικρό κομμάτι γαύρου συμπληρώνουμε τα φύλλα μέντας και κουκουνάρι. Το ψητό καρπούζι είναι έτοιμο.

πηγη : https://jenny.gr/latest-news?page=1

Written by: Χρύσα Μαλάμη

Rate it

0%