fbpx

Ευ ζην

Πώς να χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου

today30/06/2023 3

Background
share close

Η μοναδικότητα του εαυτού σου είναι το πιο όμορφο πράγμα που μπορείς να έχεις.
‌Η αυτοπεποίθηση, το να μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη και αγάπη προς στον εαυτό σου, είναι μία λέξη που συχνά χρησιμοποιείται αλλά στην πράξη είναι αρκετά πιο περίπλοκη. Γιατί μπορεί να γνωρίζουμε τι σημαίνει, όμως, το να την εφαρμόσουμε και να την ενστερνιστούμε εσωτερικά είναι μία διαδικασία πολύ απαιτητική, η οποία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Τα ερεθίσματα που έχουμε από τον περίγυρό μας είναι ίσως η Νο1 επιρροή για τους περισσότερους, καθώς έμφυτα ο άνθρωπος έχει την ανάγκη να είναι μέρος ενός κοινωνικού συνόλου. Με τη διαρκή άνοδο των social media, ωστόσο, και τον βομβαρδισμό πληροφοριών και τάσεων σχετικά με το πώς ορίζει η κάθε εποχή να είναι μία γυναίκα, η αυτοπεποίθηση είναι συνήθως η πρώτη που πλήττεται.

Τι μπορείς, λοιπόν, να κάνεις για να τονωθεί η αυτοπεποίθησή σου στην εποχή των κοινωνικών δικτύων;

1) Κάνε pep talk στον εαυτό σου. Βγες για λίγο από τα «παπούτσια» σου και μίλα στον εαυτό σου σαν να είναι ένα παιδί που θες να φροντίσεις. Πώς θα μίλαγες σε εκείνο; Σίγουρα θα του φερόσουν πολύ φροντιστικά και θα προσπαθούσες να του δώσεις συμβουλές με πολλή αγάπη. Αυτήν την αγάπη έχει ανάγκη και ο εαυτός σου από εσένα. Να τον αγκαλιάζεις πρώτα εσύ και να τον προστατεύεις από τα τοξικά πρότυπα που του λένε ότι δεν είναι αρκετά καλός. Μπορείς να ξεκινήσεις με απλά πράγματα, όπως το να πηγαίνεις το πρωί στον καθρέφτη και να απαριθμείς όλα όσα σ’ αρέσουν σε εκείνον.

2) Πολύ βασικό είναι να σταματήσεις να συγκρίνεσαι με άλλους. Το να έχεις ένα ίνδαλμα και να παίρνεις έμπνευση από πράγματα που σε ενδιαφέρουν και σου κάνουν την καθημερινότητα πιο ευχάριστη είναι ένα πράγμα. Το να συγκρίνεσαι, όμως, με ανθρώπους και να νιώθεις μειονεκτικά για αυτά που δεν έχεις μπορεί να γίνει τοξικό. Θυμήσου ότι η ομορφιά κρύβεται στη μοναδικότητα. Κανείς δεν μπορεί να είναι σαν εσένα κι αυτό είναι υπέροχο!

3) Κάνε κάτι που σε ευχαριστεί κάθε μέρα. Θα είναι ένα μασάζ που θα ξεκουράσει το σώμα σου; Μήπως ένα αναζωογονητικό μπάνιο με αρώματα που ταξιδεύουν τις αισθήσεις σου; Διάλεξε ό,τι προτιμάς και σύνδεσε το σώμα σου με θετικά συναισθήματα. Σιγά-σιγά, η θετική σκέψη θα είναι η πρώτη που σκέφτεσαι για τον εαυτό σου.

4) Περιτριγυρίσου από ανθρώπους με θετική ενέργεια, τέτοιους που να μην ψάχνουν διαρκώς να βρουν τι πρέπει να αλλάξει κάποιος για να είναι «τέλειος», αλλά να αποδέχονται τη μοναδικότητα του καθενός. Κάνε μία «εκκαθάριση» offline και online, κάνοντας follow μόνο λογαριασμούς με θετικά πρότυπα. Ο αντίκτυπος που έχουν οι τοξικές συμβουλές των social media στην αυτοεκτίμηση των κοριτσιών ήρθε στο προσκήνιο πρόσφατα με το Toxic Advice Escape Room by Dove. Γονείς και παιδιά στην εφηβεία πήραν μέρος σε ένα παιχνίδι με γρίφους. Στόχος – Να δουν οι γονείς τον όγκο των τοξικών συμβουλών που περνούν καθημερινά από το feed των κοινωνικών δικτύων των παιδιών τους και πόσες από αυτές πολύ εύκολα περνούν στην καθημερινότητά τους. Αποστολή του Dove είναι να ενθαρρύνει τα νέα παιδιά να σκέφτονται θετικά για το σώμα τους και την εμφάνιση τους, γεγονός που τους επιτρέπει να αξιοποιήσουν το πλήρες δυναμικό τους στη ζωή. Εάν είσαι γονιός, παππούς ή γιαγιά, υπεύθυνος για τη φροντίδα του παιδιού, μέντορας, θεία, θείος ή ένας έμπιστος μεγαλύτερος φίλος, κατέβασε τον Οδηγό αυτοπεποίθησης του Dove και βοήθησε τους νέους να αγαπήσουν τον εαυτό τους και να χτίσουν αυτοπεποίθηση.

Στο τέλος της μέρας, προτεραιότητά σου πρέπει να είναι ο εαυτός σου και όλα όσα τον κάνουν να αισθάνεται όμορφα. Από μία έξοδο με φίλους που σε αποδέχονται για αυτό που είσαι μέχρι το αγαπημένο σου Dove που τόσο με τα προϊόντα όσο και με τις ενέργειές του αγαπά τη φυσική σου ομορφιά, έχεις όλα όσα χρειάζεσαι για να αποδυναμώσεις τον αρνητικό αντίκτυπο τον social media και να χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου.

πηγη : https://jenny.gr/well-being/psyhologia/414978/pos-na-htiseis-tin-aytopepoithisi-soy

Written by: Παναγιώτα Ντούμπα

Rate it

0%