NRG 98.5 Αληθινή Διασκέδαση
Φλούδες πορτοκαλιού
Ζάχαρη
Νερό
Χυμός λεμονιού
(ποσότητες παρακάτω)
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια βγάζοντας τη φλούδα σε 5-6 φέτες, ανάλογα με το μέγεθος του φρούτου. Πλένουμε καλά τις φλούδες πορτοκαλιού και αφαιρούμε λίγο από το λευκό στο εσωτερικό τους να φύγουν τυχόν ίνες… Τις κόβουμε σε ραβδάκια όχι πολύ λεπτά. Τις βάζουμε σε κρύο νερό σε μια κατσαρόλα .
Τις βάζουμε να βράσουν και όταν κοχλάσει το νερό περιμένουμε 2-3 λεπτά και τις σουρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μία ή δύο φορές ακόμη ανάλογα με το πόση πικρίλα θέλουμε να διατηρήσει το γλυκό μας. Εγώ τις έβρασα 3 φορές από 2 λεπτά. Τις αφήνουμε σε κρύο νερό για 12 ώρες περίπου. Την επομένη τις στραγγίζουμε και τις απλώνουμε σε πετσέτα ή σε χαρτί κουζίνας να φύγει η περισσότερη υγρασία.
Μετράμε με μια κούπα τα ραβδάκια μας . Όσες κούπες είναι , τόσες κούπες ζάχαρη θα χρησιμοποιήσουμε. Νερό θα χρειαστούμε μισό σε όγκο από τη ζάχαρη. Βάζουμε λοιπόν τη ζάχαρη μετρημένη σε μια κατσαρόλα και νερό όσο ο μισός όγκος της ζάχαρης. Ενδεικτικά οι δικές μου φλούδες ήταν 2 κούπες και έβαλα 2 κούπες ζάχαρη και μία κούπα νερό. Όταν βράσει το σιρόπι και διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε τα ραβδάκια. Αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσουν αφού μειώσουμε λίγο τη θερμοκρασία (από το 9 στο 7 ας πούμε). Αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε να μείνουν ένα βράδυ στο σιρόπι τους.
Την επόμενη προσθέτουμε χυμό λεμονιού (για κάθε δύο κούπες φλούδες 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό) και δένουμε οριστικά το γλυκό. Φυλάσσουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
πηγή: cretangastronomy.gr
Written by: Παναγιώτα Ντούμπα
16:00 - 18:00
18:00 - 06:00
05:00 - 07:00
07:00 - 09:00
09:00 - 12:00
©2019 evros24.gr THIS