NRG 98.5 Αληθινή Διασκέδαση
Το Στεφάνι της Γιορτής
Υλικά για 6 άτομα
Ενα «κεφάλι» kale
10-12 μαγειρεμένα παντζάρια, κομμένα σε στρογγυλό σχήμα
5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
5-10 φέτες κρεμμυδιού
Τριμμένη φέτα – ή άλλο λευκό τυρί
Για το ντρέσινγκ
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
Μία σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά για το ντρέσινγκ. Προσθέτουμε το kale και του κάνουμε καλό «μασάζ» για να καλυφθεί πλήρως με το ντρέσινγκ και να μαλακώσει. Το μεταφέρουμε σε μία μεγάλη πιατέλα και το τοποθετούμε κυκλικά. Πάνω του βάζουμε τα παντζάρια, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και το τυρί, φτιάχνοντας ένα στεφάνι με χρωματιστές μπαλλίτσες. Σερβίρουμε αμέσως ή καλύπτουμε με wrap και το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Σαλάτα με παρμεζάνα και λαχανάκια Βρυξελλών
Υλικά για 6 άτομα
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
5 κ.σ. χυμός λεμονιού
1/4 φλυτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
Ενα κιλό λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα πρώτα στη μέση και μετά σε λεπτές φετούλες
1/2 φλυτζ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
1/2 φλυτζ. σπόροι ροδιού
Φλούδες παρμεζάνας
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το λάδι, τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τα λαχανάκια και ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε ανακατεύοντας πού και πού, για τουλάχιστον 20 λεπτά ή εως 4 ώρες. Πριν σερβίρουμε, προθέτουμε τα αμύγδαλα, το ρόδι και την παρμεζάνα.
Κόκκινη Χριστουγεννιάτικη Σαλάτα
Υλικά για 6 άτομα
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
Χυμός ενός λεμονιού
40 γρ. καρύδια
Μισό κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
Δύο μικρά μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μηλόξυδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μέλι
40 γρ. ροκφόρ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα μπώλ με τον μισό χυμό λεμονιού και το αφήνουμε στην άκρη.
Απλώνουμε τα καρύδια σε ένα ταψί και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστούν. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε το κάχανο σε ένα σουρωτήρι και το τρίβουμε με αρκετό αλάτι μέχρι να μαλακώσει.
Σε μία μεγάλη σαλατιέρα, βάζουμε το λάχανο και τα μήλα. Σουρώνουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε. Χοντροκόβουμε τα καρύδια και τα προσθέτουμε στη σαλάτα, μαζί με τον μαϊντανό.
Ανακατεύουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι με το μηλόξυδο, το λάδι και το μέλι και το προσθέτουμε στην σαλάτα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το τυρί και τον μαϊντανό
*Το ροκφόρ μπορεί να αντικατασταθεί από μπλέ τυρί, στίλτον ή λευκό τυρί της προτίμησής μας.
ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr
Written by: Παναγιώτα Ντούμπα
16:00 - 18:00
18:00 - 20:00
20:00 - 00:00
05:00 - 07:00
07:00 - 09:00
©2019 evros24.gr THIS