Πως να φορέσω σωστά το ρουζ;

Πως να φορέσω σωστά το ρουζ;

 • Ψάχνεις τα καλύτερα tips για το ιδανικό μακιγιάζ με βάση το σχήμα του προσώπου σου; Δεν ξέρεις πως να φορέσεις το ρουζ σου; Δες εδώ ποιο στυλ σου ταιριάζει!

  Το μακιγιάζ δεν είναι μία απλή διαδικασία που θα μπορούσε να κάνει η καθεμιά μας από μόνη της
  Στην ουσία είναι ολόκληρη τέχνη και αυτό μπορείς πολύ εύκολα να το καταλάβεις, όταν βλέπεις τα εκπληκτικά του αποτελέσματα, τα οποία μπορούν να μεταμορφώσουν μια γυναίκα.

  Γι’ αυτό όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες τέχνες για να δημιουργήσεις μια εντυπωσιακή εικόνα, θα πρέπει να ξεκινήσεις από τα θεμέλια, όπου στην περίπτωση μας είναι το ρουζ.

  Το θέμα όμως είναι κατά πόσο γνωρίζεις να το εφαρμόζεις σωστά, ούτως ώστε να αναδεικνύεται όλη η ομορφιά του προσώπου σου.

  Και κάπου εδώ έρχομαι εγώ για να σου δείξω τα κατάλληλα tips για το τέλειο μακιγιάζ. Είσαι έτοιμη;

  Εφάρμοσε σωστά το ρουζ με βάση το σχήμα του προσώπου σου
  Το πρώτο και βασικότερο βήμα που πρέπει να κάνεις, είναι να επιλέξεις το κατάλληλο σε χρώμα αλλά και λάμψη ρουζ για την επιδερμίδα σου. Αν δεν είναι το σωστό ότι και να κάνεις κάπου θα σου χαλάει όλο το make up σου.

  Για να δούμε όμως σιγά σιγά σε ποιο σχήμα ταιριάζει τι!

   

  Ρουζ για τετράγωνο πρόσωπο

  Αν είσαι από τις γυναίκες που έχουν ένα τετράγωνο σχήμα προσώπου και θέλεις να δείχνει πιο ομαλό το πρόσωπο σου, εφάρμοσε το ρουζ απευθείας επάνω στα μήλα στα μάγουλα σου, με κυκλική κίνηση.

  Αυτός ο τρόπος θα μαλακώσει τα χαρακτηριστικά των γωνιών σου, εφιστώντας την προσοχή στα πιο στρόγγυλα σημεία του προσώπου σου.

   

  Ρουζ για πρόσωπο διαμάντι

  Εάν έχεις το γνωστό σχήμα προσώπου διαμάντι, ο στόχος σου θα πρέπει να είναι να καταφέρεις να τραβήξεις την προσοχή στο κάτω μισό μέρος του προσώπου σου.

  Γι’ αυτό άπλωσε το ρουζ κατά μήκος της κορυφής των ζυγωματικών σου, και τράβηξε το προς τα αυτιά σου για να τραβήξεις το μάτι προς τα κάτω και να τονίσεις τα ζυγωματικά σου.

   

  Μακρύ Πρόσωπο

  Αν τώρα ανήκεις σε αυτή την κατηγορία εφάρμοσε το ρουζ σου οριζόντια, για να κάνεις το πρόσωπό σου να φαίνεται πιο φαρδύ. Έχεις δύο επιλογές: ή το απλώνεις από τα μήλα προς τα αυτιά σου, ή ξεκινάς από την κορυφή των ζυγωματικών σου και το απλώνεις προς τα έξω.

   

  Πρόσωπο καρδιά

  Εάν έχεις πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς θα πρέπει να εφαρμόσεις το ρουζ κατά μήκος του κάτω μέρους των ζυγωματικών σου. Αυτό θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση του μυτερού σαγονιού σαγόνι, τραβώντας την προσοχή στα ζυγωματικά σου.

   

  Ρουζ για στρόγγυλο πρόσωπο

  Για να προσδιορίσεις ένα στρογγυλό πρόσωπο θα πρέπει να ρουφήξεις τα μάγουλα σου και να απλώσεις το ρουζ κάτω από τα ζυγωματικά σου. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγεις να βάλεις και στα μήλα, μιας και θα κάνει το πρόσωπό σου να φαίνεται ακόμη πιο στρόγγυλο από πριν.

   

  Οβάλ πρόσωπο

  Τέλος, εάν έχεις ένα οβάλ πρόσωπο, θα πρέπει να επικεντρώσεις το ρουζ σου στην κορυφή των ζυγωματικών σου και να το τραβήξεις ελαφρώς προς τα πίσω στα αυτιά σου. Έτσι θα δώσεις υπέροχο σχήμα στα ζυγωματικά σου.

Συντάκτης

ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ