Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Edith Cowan στην Αυστραλία, στην προσπάθειά τους να βρουν ακριβώς τη θετική επίδραση που έχουν τα ταξίδια στο σώμα και το πνεύμα των ανθρώπων, κατέληξαν σε αυτό ακριβώς το συμπέρασμα.
Στη μελέτη, οι ειδικοί εφάρμοσαν τη θεωρία της εντροπίας, αποκαλύπτοντας πως τα ταξίδια αναψυχής «μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του χρόνιου στρες, να μειώσουν την υπερενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος και να ενθαρρύνουν την κανονική λειτουργία του συστήματος αυτοάμυνας». Παράλληλα, πρόσθεσαν πως το να επενδύει κανείς στο concept «αναψυχή» δυνητικά βοηθούν το σώμα τους να απελευθερώσει την ένταση και την κούραση στους μύες και τις αρθρώσεις. Αυτή η ανακούφιση βοηθά στη διατήρηση της μεταβολικής ισορροπίας του σώματος και αυξάνει την αποτελεσματικότητα του συστήματος κατά της φθοράς.
Ούτως ή άλλως, τα ταξίδια περιλαμβάνουν αρκετές σωματικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, αναρρίχηση, περπάτημα και ως γνωστόν οποιαδήποτε μορφή σωματικής άσκησης μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, να επιταχύνει τη μεταφορά θρεπτικών ουσιών και να βοηθήσει στην εξάλειψη των αποβλήτων για να διατηρήσει συλλογικά ένα ενεργό σύστημα αυτοθεραπείας. «Τα περιβάλλοντα, ιδίως τα όμορφα τοπία, όπως τα δάση ή οι παραλίες, μπορούν να μας βοηθήσουν να μειώσουμε το στρες και να ενισχύσουμε την ψυχική μας ευεξία και να προωθήσουμε τη σωματική δραστηριότητα», δήλωσε ένας ερευνητής.