fbpx

Ενδιαφέρον

Κολλητοί ή κατι παραπάνω;

today30/01/2024 2

Background
share close

Υπάρχει άραγε πραγματική φιλία ανάμεσα σε έναν άνδρα και σε μία γυναίκα; Πόσο σίγουροι είναι και οι δυο πως δεν αισθάνονται τίποτα παραπάνω ο ένας για τον άλλον και πως τα αισθήματά τους είναι μόνο φιλικά; Ιδού κάποια παραδείγματα για να εξετάσετε εάν ο κολλητός σας είναι μόνο φίλος ή… και κάτι παραπάνω.

  • Περίπτωση Πρώτη

Είστε και οι δυο μόνοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και όσο και να φλερτάρετε (και όχι μόνο), δεν καταφέρνετε να στεριώσετε σε καμία κατάσταση. Και ξάφνου…ο ένας από τους δυο σας γνωρίζει κάποιον πραγματικά αξιόλογο και αρχίζει και μιλάει συνέχεια γι’ αυτόν. Περιγράφει την κάθε φράση που έχει ειπωθεί στους αναμεταξύ τους διαλόγους, γελάει με τις ατάκες του άλλου, μιλάει με κολακευτικό τρόπο για την εμφάνιση του, σχολιάζει τους τρόπους και τον χαρακτήρα του και σε γενικές γραμμές, δε σταματά να τον σκέφτεται και να ανυπομονεί να τον δει.

Είναι Φιλία: Ο σωστός ο φίλος επικροτεί τη θετική αντίδραση της φίλης του και αδημονεί να μάθει όσα περισσότερα γίνεται για το άτομο που την ενδιαφέρει. Ακούει με προσοχή, συμβουλεύει και προσπαθεί να βοηθήσει ώστε να η σχέση τους να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο. Πάνω απ’ όλα επιθυμεί το καλό της κολλητής του και είναι δίπλα της σε ό,τι και να τον χρειαστεί. (Αλήθεια, έτσι είναι τα πράγματα με σας;)

Είναι Έρωτας: Εάν ο φίλος σας αρχίζει να αλλάζει συμπεριφορά μόλις ακούσει πως η κολλητή του γνώρισε κάποιον και πως την ενδιαφέρει πραγματικά, τότε τα πράγματα δεν είναι αυτά που φαίνονται. Επιπλέον, εάν προσπαθεί να μειώσει είτε την κατάσταση είτε αυτόν, δεν ξεκινά ποτέ καμία σχετική κουβέντα, ενώ παράλληλα, προσπαθεί να περνάει επιπλέον χρόνο μαζί σας, τότε σίγουρα η φιλία σας έχει πάει περίπατο και ο έρωτας καραδοκεί! Δε θα σχολιάσω, δε, το γεγονός πως νευριάζει για κάποιο άσχετο λόγο κάθε φορά που εσείς αναφέρετε το όνομά του! Ε, τότε είναι σίγουρο πως σε κάποιον πονάει το δοντάκι!

  • Περίπτωση Δεύτερη

Στον αντίποδα του πρώτου παραδείγματος, είστε και οι δυο δεσμευμένοι και ερωτευμένοι, βγαίνετε ζευγάρια, κάνετε διακοπές μαζί και έχετε ταιριάξει τόσο πολύ που οι περιφερειακοί φίλοι σας έχουν ξεχάσει πια το σχήμα του προσώπου σας! Έρχεται, λοιπόν, μία μέρα που ο ένας από τους δυο ζητά από την παρέα να μαζευτεί γιατί έχει να κάνει μία σημαντική ανακοίνωση. Αγκομαχά, αλλά τελικά το ξεστομίζει! Ναι… κάποιος σκέφτεται ν’ ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας! (Και στα δικά μας οι ελεύθερες!)

Είναι Φιλία: Σε αυτή την περίπτωση, με το που το ακούει ο πραγματικός φίλος αυτό, σηκώνεται από την καρέκλα του και αγκαλιάζει ζεστά και εγκάρδια τη φίλη του, συγχαίροντάς την. Χαίρεται τόσο πολύ που από μόνος του προτείνει να γίνει εκείνος ο κουμπάρος και ο νονός του πρώτου παιδιού! (Έτσι, δε λέει η παράδοση;) Ακόμη, μόλις συνέλθει από το σοκ και τελειώσουν οι πρώτες χαρές και αγκαλιές, αρχίζει τα δήθεν κηρύγματα στο γαμπρό για το πώς πρέπει να προσέχει την κολλητή του, αλλιώς θα έχει να κάνει μαζί του… (Χαρές και πανηγύρια δηλαδή!) 

Είναι Έρωτας: (Το προσκλητήριο μου έπεσε από τα χέρια!) Εδώ δεν έχει χαρές και πανηγύρια! Με το που το ακούει ο κολλητός αυτό, παγώνει και δεν αντιδρά καθόλου. Κοιτάει σα χάνος την κολλητή του και θεωρεί πως του κάνουν πλάκα. Μόλις καταλαβαίνει πως σοβαρολογούν, συγχαίρει το ζευγάρι (γιατί έχουμε και ένα επίπεδο), ενώ ταυτόχρονα, ξεκινά τις φλυαρίες περί παντρειάς, επισημαίνοντας πως είναι πολύ μικροί για να δεσμευτούνε και πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα και άλλα τέτοια ευχάριστα και καθόλου ισοπεδωτικά για το ζευγάρι που ετοιμάζεται παντρευτεί! (Ετοιμαστείτε να ακούσετε το τραγουδάκι από τη διαφήμιση του Cutty Shark να παίζει την ώρα που θα ανεβαίνει η νύφη τα σκαλιά!)

  • Περίπτωση Τρίτη

Μόλις χώρισε ο ένας από τους δυο και τα ‘χει βάψει μαύρα! Δεν βγαίνει έξω από το σπίτι, δεν τρώει, δεν κοιμάται, δεν έχει καθόλου καλή ψυχολογία, μιλάει συνέχεια για τον πρώην και δεν έχει όρεξη να ασχοληθεί με τίποτε άλλο. Είναι ένα κινούμενο ράκος, δηλαδή, που χρειάζεται στήριξη, φροντίδα και κατανόηση ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Είναι Φιλία: Ίσως αυτή η περίπτωση να είναι η πλέον διαδεδομένη για έναν καλό φίλο. Σ’ έναν χωρισμό ο φίλος είναι αυτός που θα σηκώσει τη φίλη του και θα τη βγάλει έξω από το σπίτι να τα πιούμε και να κλάψουνε μαζί. Είναι εκείνος που θα τη συνεφέρει όσο μπορεί ώστε να σταματήσει να σκέφτεται τον πρώην της. Πολλές φορές θα κοιμάται μαζί της το βράδυ ώστε να αισθάνεται πως έχει δίπλα της έναν άνθρωπο που την αγαπά και την προσέχει όλη την ώρα. Είναι λογικό ο κολλητός να παίξει το ρόλο της νταντάς για τον πρώτο καιρό, να την ακούει non stop και να της τονώνει το ηθικό όσο περισσότερο μπορεί, μέχρι να ξεπεράσει την προηγούμενη κατάσταση και να βρει τον επόμενο έρωτα. (Φίλε, έλα απόψε που πονάω!)

Είναι Έρωτας: «Χώρισες;», είπε με χαρωπή φωνή. «Έρχομαι από κει!» Αυτή είναι η άλλη πλευρά του κολλητού που την είδε…Βέγγος! Δεν είναι πως δε θέλει να σταθεί στη φίλη του ή ότι δε θέλει να ’ναι δίπλα της σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει, αλλά βλέπει επιτέλους ένα παραθυράκι ανοικτό στον ορίζοντα και θέλει να το εκμεταλλευτεί. Σε πρώτη φάση θέλει να μάθει εάν ο χωρισμός είναι τελειωτικός, να δει πως το ‘χει πάρει εκείνη και να υπολογίσει το χρόνο που πρέπει να αφήσει να περάσει μέχρι να κάνει τη δική του κίνηση. Αναμφίβολα, θα φερθεί σα κολλητός προσπαθώντας πρώτα να την κάνει να αισθανθεί καλύτερα.

Στην πρώτη ευκαιρία, όμως, εκεί που θα έχουνε πιεί ένα παραπάνω ποτηράκι και θα έχουν χαλαρώσει (πάει τον ξεχάσαμε τον πρώην), είναι πολύ πιθανό να ανοίξει κουβέντα για το πόσο καλύτεροι και πιο ταιριαστοί άνδρες υπάρχουν για αυτήν και πως πρέπει επιτέλους να ανοίξει τα μάτια της και να κοιτάξει μπροστά της! (Φανταστείτε να δει έναν άσχετο που κάθεται πίσω από τον κολλητό της και να του ορμήξει! Τον καημένο τον κολλητό!)

  • Επίλογος

Οποιαδήποτε από τις τρεις περιπτώσεις και να συμβεί και ο φίλος σας να σας αποκαλύψει το μυστικό που κρατάει μέσα του τόσο καιρό, θυμηθείτε πως ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας δεν είναι ξένος, ούτε έχει αλλάξει. Είναι εκείνος που εμπιστεύεστε βαθιά και που περνάτε ατελείωτες ώρες μαζί του ξέγνοιαστα και χαλαρά, μιλώντας για οτιδήποτε σας έρθει στο μυαλό. Όσο δεμένη και να είστε, είναι πολύ δύσκολο δυο άνθρωποι του αντίθετου φύλου να διατηρήσουν τη σχέση τους μόνο στο φιλικό επίπεδο.

Ακόμη και το σεξ να φύγει από τη μέση, καθώς θα έχετε πειθαρχήσει και οι δυο ώστε να μη χαλάσετε τη φιλία σας, τα συναισθήματα δεν μπορούν να αποκοπούν. Προφανώς, ο φίλος σας έψαχνε να βρει μία γυναίκα που να μην τον κερδίζει μόνο σεξουαλικά, αλλά και στα υπόλοιπα επίπεδα και κατάλαβε πως δίπλα του έχει την ιδανική, εκείνη που είναι μαγκάκι ώστε να τον έχει κολλητό της και ταυτόχρονα, να τον κάνει ευτυχισμένο και στους άλλους τομείς.

Μερικές φορές οι μεγάλοι έρωτες ξεκινούν μέσα από μία δυνατή φιλία. Ανοίξτε τα μάτια σας, ζυγίστε τις ισορροπίες της σχέσης και τολμήστε το! Μη σκεφτείτε πως αν δημιουργήσετε μία σεξουαλική σχέση με τον κολλητό σας, θα χαλάσει η φιλία σας, γιατί σας έχω νέα…αυτή η φιλία σας δεν υπάρχει πια! Όλα έχουν περάσει σε ένα νέο επίπεδο. Αυτός ο άνθρωπος σας αγαπά για αυτό που είστε, για το άτομο, τη γυναίκα που έχει απέναντί του και μπορεί να του προσφέρει και παρέα, αλλά και συντροφικότητα. Η επιλογή είναι δική σας! 

πηγή: astropedia.gr

Written by: Παναγιώτα Ντούμπα

Rate it

0%