fbpx

Ενδιαφέρον

Ιδέες για δώρα Χριστουγέννων

today07/12/2023 2

Background
share close

Ο χρόνος ως γνωστόν κυλάει σαν νερο και κάπως έτσι για μια φορά ακόμα τα Χριστούγεννα σχεδόν μας χτυπάνε την πόρτα. Όπως λέει και το επίκαιρο γνωστο τραγούδι “It’s the most wonderful time of the year” (Είναι η πιο υπέροχη εποχή της χρονιάς) μιλώντας για τα Χριστούγεννα, ξέρουμε πως είναι όντως από τις πιο εντυπωσιακές γιορτές όλου του χρόνου. Αν σκεφτούμε όμως την ερώτηση “Τι να αγοράσω για τα αγαπημένα μου άτομα;” ξαφνικά η διάθεση μας αλλάζει από ‘ζεστή σοκολάτα μπροστά στο στολισμένο δέντρο και το τζάκι’ σε ένα χαώδης ‘δεν προλαβαίνω, λίστες, τρέξιμο, πονοκέφαλος’… Όλοι ξέρουμε το ποσό άγχος μπορεί να μας φέρει η εύρεση σωστών δώρων για να κάνουμε ακόμα πιο ιδιαίτερη την κάθε γιορτή και η καλύτερη λύση είναι… απλά να οργανωθούμε. Τόσο απλό και τόσο δύσκολο.

Ακολουθεί ένας απόλυτος οδηγός που θα μας διευκολύνει καθ’ όλη την διαδικασία εστιάζοντας στα σημαντικότερα κομμάτια, όπως είναι τα κριτήρια με τα οποία διαλέγουμε ένα δώρο Χριστουγέννων και διάφορες ιδέες από πρωτότυπα και μη δώρα. 

  1. Ξεκινάμε νωρίς
  2. Κάνουμε λίστα πιθανών δώρων βάση κριτηρίων 
  3. Επιλέγουμε ένα μπάτζετ
  4. Ψωνίζουμε αφού κάνουμε έρευνα αγοράς 
  5. Επιλέγουμε κάρτα και περιτύλιγμα 

Διαλέγοντας δώρο για τα Χριστούγεννα όπως και κάθε άλλη φορά, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πολλά πράγματα για να βρούμε το ιδανικό. Δε μπορούμε να πάρουμε το ίδιο δώρο που θα παίρναμε στο αφεντικό μας και για την ανιψιά μας… Κάποια από τα κριτήρια που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για το δώρο μας είναι: η ηλικία που έχει το άτομο που σκεφτόμαστε να χαρίσουμε ένα δώρο, είναι μικρό παιδί, έφηβος, ενήλικας ή μεσήλικας; Είναι κοντά στην ηλικία μας ή έχουμε πολύ μεγάλη διαφορά σε ηλικία, συνεπώς και στο γούστο; Είναι άντρας ή γυναίκα; Ποια είναι η σχέση μας με αυτό το άτομο; Είναι πολύ στενή, επαγγελματική ή απλά φιλική; Είναι το παιδί μας, κάποιος άλλος συγγενής μας, ένας καλός φίλος μας, ή ο σύντροφος μας; Ξέρουμε τι του αρέσει και τι όχι; Έχουμε όριο στα οικονομικά μας; Θέλουμε ένα μεγάλο δώρο, ένα μικρό ή και παραπάνω από ένα μικρά δωράκια; 

Επιλέγοντας το χριστουγεννιάτικο δώρο θα πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη μας αν το άτομο για το οποίο ετοιμάζουμε το δώρο μας έχει ανάγκη κάτι και αν θέλει κάτι. Σε άτομα που έχουμε στον πολύ στενό μας κύκλο (πχ ο σύντροφος και το παιδί μας, ή ο κολλητός φίλος μας) γνωρίζουμε πολύ καλύτερα τις ανάγκες του και ίσως ένα καλό δώρο πέρα από τα κλασικά, θα ήταν κάτι που βλέπουμε πως χρειάζεται ακόμα και αν το ίδιο δεν το αναγνωρίζει ακόμα. 

Όλα τα παραπάνω παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια μας να δείξουμε στο άτομο αυτό πόσο σημαντικό είναι για εμάς με ένα χριστουγεννιάτικο δώρο που του ταιριάζει. 

  1. Σπα και μασάζ 

Μια χαλαρωτική μέρα στο σπα είναι πάντα καλοδεχουμενη από όλους. Όλοι ξέρουν πως οι μέρες στη δουλειά πριν από τις γιορτές είναι πάντα πιο κουραστικες από ότι τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Χαρίστε στο αγαπημένο σας άτομο μια μέρα χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς είτε μαζί είτε όχι. 

  1. Μαθήματα μαγειρικής (ή οτιδήποτε άλλο ξέρετε πως τον ενδιαφέρει) 

Τα μαθήματα είναι ένα πρότυπο δώρο που δεν θα περίμενε κανείς. Χαρίστε στο άτομο που αγαπάτε την αρχή για ένα νέο χόμπι που ίσως του αρέσει, η που ήθελε να κάνει πάντα αλλά δεν έβρισκε το χρόνο. 

  1. Εκδρομή

Δεν είναι απαραίτητο να είναι μακριά, ακόμα και μια ολοήμερη εκδρομή κάπου κοντά είναι ένας καλός τρόπος να ξεφύγουμε από το στρες της καθημερινότητας. Αν έχετε την ευκαιρία γιατί όχι και πιο μακριά και για παραπάνω από μια μέρες; 

  1. Συνδρομή

Ένα ακόμα γενναιόδωρο δώρο για αγαπημένο μας άτομο είναι η συνδρομή για κάποιο διάστημα σε συγκεκριμένο πρόγραμμα που του αρέσει. Θα μπορούσε να είναι συνδρομή γυμναστηρίου, εβδομαδιαίου ή μηνιαίου περιοδικού που παρακολουθεί, ή ακόμα και κάποιας διαδικτυακής εφαρμογής όπως είναι το Netflix, το Ertflix κτλ.

Πηγή: balloon.gr

Written by: Παναγιώτα Ντούμπα

Rate it

0%