Ο καφές από μόνος του είναι ανεκτίμητης αξίας είτε είναι «χρυσός» είτε ένας συμβατικός espresso. Όσο πλησιάζουμε προς τον Οκτώβρη και ο καιρός γίνεται πιο γλυκός, τόσο αρχίζουμε να αναπολούμε το ζεστό latte, που πίναμε πέρυσι τον χειμώνα, σκέτο με σιρόπι καραμέλα.

Ωστόσο φέτος ανακαλύψαμε ένα νέο ρόφημα το golden latte ήρθε αναμφίβολλα για να μας κατακτήσει. Είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει, αλλά πολύ ενδιαφέρον γευστικά.

Γίνεται με γάλα αμυγδάλου (ή όποιο γάλα σας αρέσει) και σκόνη κουρκουμά, στην οποία οφείλει αυτό το χρυσαφί χρώμα. Σε αυτά προστίθενται ακόμα η κανέλα, το τζίντζερ, η κανέλα, η βανίλια και λίγο σιρόπι σφενδάμου.

Είναι ένα ελαφρώς spicy ρόφημα, ιδανικό για τις κρύες μέρες που έχουμε μπροστά μας και αξίζει σίγουρα να το δοκιμάσεις στο σπίτι.

latte

Υλικά για το golden latte

350 ml γάλα αμυγδάλου
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου
Αν θέλετε τρίψτε μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και χτυπάτε συνεχώς σε σιγανή φωτιά, ιδανικά με μίξερ χειρός αν έχετε. Μόλις ζεσταθεί, ρίξτε σε κούπες και πασπαλίστε με λίγη ακόμα κανέλα για να σερβίρετε.