Οι 5 γλώσσες του έρωτα

Οι 5 γλώσσες του έρωτα

 •  

   

  Τη μητρική μας ομιλούμενη γλώσσα την μαθαίνουμε όσο μεγαλώνουμε και γίνεται η γλώσσα που όχι μόνο μιλάμε αλλά και σκεφτόμαστε. Οι άλλες ομιλούμνες γλώσσες που μαθαίνουμε είναι γλώσσες που θα μας βοηθήσουν να συνεννοούμαστε στο εξωτερικό, να έχουμε καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση και ίσως να γελάμε με αστεία που βλέπουμε σε ταινίες και σειρές.

  Ωστόσο εκτός από τις ομιλούμενη, υπάρχει και η συναισθηματική γλώσσα. Η συναισθηματική γλώσσα είναι πολλές φορές παγκόσμια, με τους ανθρώπους να μοιράζονται συναισθήματα, όπως η ανθρωπιά, η αγάπη και ο έρωτας. Ο τελευταίος ήταν πάντα πιο πολύπλοκος.

   

  Σύμφωνα με τον συγγραφέα Gary Chapman και το βιβλίο που έγραψε το 1992, «The Five Love Languages: How to Express Heartfelt Commitment to Your Mate», υπάρχουν 5 γλώσσες του έρωτα. Όπως εξηγεί, πρόκειται για τους διαφορετικούς τρόπους που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους προς το άλλο τους μισό. Κάθε άνθρωπος μπορεί να χρησιμοποιεί μια ή περισσότερες από αυτές τις γλώσσες, οπότε αν υπάρχει μια από αυτές δεν χρειάζεται να ανησυχούμε ότι ο άλλος δεν εκφράζει τα συναισθήματά του.

   

  Οι 5 γλώσσες του έρωτα είναι οι εξής:

   

  Η γλώσσα της επιβεβαίωσης

  Αν κάνεις ένα κομπλιμέντο για το νέο ρούχο που φοράει το άλλο σου μισό, ή για τον τρόπο που χειρίστηκε μια κατάσταση ή για κάτι που σου αρέσει στον χαρακτήρα του, τότε μιλάς την γλώσσα της επιβεβαίωσης. Οι φράσεις εστιάζουν στην εμφάνιση, στις πράξεις και στην προσωπικότητα του άλλου. Είναι πολύ καλό να ανακαλύπτουμε και να αναγνωρίζουμε στα θετικά στον άλλο. Κι αν δεν μπορείτε να τα πείτε, τότε μπορείτε να τα γράψετε.

   

  Η γλώσσα των πράξεων

  Κάποιοι μπορεί να μην είναι καλή με τα λόγια, αλλά είναι πολύ καλύτεροι στις πράξεις. Ένα μπουκέτο λουλούδια, ένα γεύμα, ένα μασάζ και πολλά άλλα, ανήκουν στην γλώσσα των πράξεων που δείχνουν ότι ό άλλος απέναντι σου είναι σημαντικός για σένα. Γιατί οποιαδήποτε χειρονομία μπορεί να είναι ένδειξη αγάπη και τρυφερότητας.

   

  Η γλώσσα του ποιοτικού χρόνου

  Μην τον μπερδεύετε με τη συζήτηση σε ένα ζευγάρι. Ο ποιοτικός χρόνος μπορεί να είναι μια κοινή δραστηριότητα, μια εκδρομή ή ακόμα και ένας απλός περίπατος. Το σημαντικό σε όλα αυτά είναι να είμαστε 100% εστιασμένοι στον/στην σύντροφό μας, έτσι ώστε να εκφράζουμε την αγάπη μας μέσω του χρόνου που τους αφιερώνουμε.

   

  Η γλώσσα της επαφής

  Η δύναμη της επαφής είναι για πολλούς το σημαντικότερο πράγμα σε μια σχέση. Η επαφή είναι σημαντική και μπορεί να είναι με τη μορφή της σωματικής επαφής, ενός φιλιού ή μιας σφιχτής αγκαλιάς.

   

  Η γλώσσα της προσφοράς

  Τα δώρα θεωρούνταν πάντα έκφραση αγάπης, σεβασμού και εγγύτητας. Δεν χρειάζεται να είναι ακριβά, αλλά χρειάζεται να έχουν νόημα, timing και να έχει προηγηθεί σκέψη. Έτσι ό άλλος θα καταλάβει ότι μιλάμε την γλώσσα της προσφοράς και θα ξέρει τα συναισθήματά μας γι’ αυτόν.

   

   

   

   

  Πηγη: e-daily.gr

Συντάκτης

ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Coffe Day 200