10 αποφθέγματα για τον έρωτα!

10 αποφθέγματα για τον έρωτα!

 •  

   

  Ο έρωτας είναι αυτός που μας κάνει να ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα. Είναι ο μόνος που μπορεί εύκολα να μας κάνει να ονειρευόμαστε με ανοιχτά τα μάτια και που μας κάνει ατρόμητους.

   

  Τα 10 παρακάτω αποφθέγματα σοφών ανθρώπων αποδεικνύουν πως ο έρωτας δεν είναι μόνο ένα κεφάλαιο της ζωής μας, αλλά είναι ίσως το πιο σημαντικό της. Γι’ αυτό μην διστάζετε, όταν έρθει και για εσάς αυτή η στιγμή, να είστε ανοιχτοί...

   

  Η μεγαλύτερη ευτυχία που δίνεται από τους θεούς είναι αυτή η μανία ο έρωτας.

   

  Πλάτων

  Η ζωή είναι ένα λουλούδι κι ο έρωτας το μέλι του.

   

  Βίκτορ Ουγκώ

  Έρωτας δε θα πει να ανοίγεσαι αμέσως, να δίνεσαι, να ενώνεσαι με κάποιον Άλλον. Είναι μια σπάνια ευκαιρία να ωριμάσεις, να αποκτήσεις μια υπόσταση δική σου, να γίνεις εσύ ένας ολόκληρος Κόσμος, για χάρη κάποιου άλλου, αγαπημένου προσώπου.

   

  Ράινερ Μαρία Ρίλκε

  Ο έρωτας είναι ένα χτυπητό παράδειγμα για το πόσο μικρή σημασία έχει για μας η πραγματικότητα.

   

  Μαρσέλ Προύστ

  Ένας έρωτας που δεν έχει την αίσθηση ότι είναι αιώνιος, δεν άρχισε ποτέ.

   

  Αντρέ Φροσάρ

  Στον έρωτα δεν δίνει κανείς εξηγήσεις. Ο έρωτας υποχρεώνει τον άλλο να καταλάβει.

   

  Εμίλ Ποντίς

  Ίσως τα αισθήματα που βιώνουμε όταν είμαστε ερωτευμένοι να είναι μια φυσιολογική κατάσταση. Ο έρωτας δείχνει σε έναν άνθρωπο πώς θα έπρεπε να είναι πραγματικά.

   

  Άντον Τσέχωφ

  Ο έρωτας μοιάζει με την αναπνοή. Δεν μπορείς μόνο να εκπνέεις χωρίς να εισπνέεις. Αν σταματήσει η εισπνοή, αν δεν γίνει η ανταπόδοση του αισθήματος, χάνεται η αναπνοή, χάνεται ο έρωτας.

   

  Ονορέ ντε Μπαλζάκ

  Αυτοί που δε δείχνουν τον έρωτά τους δεν αγαπούν πραγματικά. Η πορεία του έρωτα δεν είναι ποτέ ομαλή. Ο έρωτας είναι οικείος. Ο έρωτας είναι διαβολικός. Δεν υπάρχει πιο διαβολικός άγγελος από τον έρωτα.

   

  Γουίλιαμ Σαίξπηρ

  Στον έρωτα, ένα κι ένα κάνουν ένα.

   

   

   

   

   

  ΠΗΓΗ:e-daily.gr

Συντάκτης