fbpx

Ενδιαφέρον

Αυτές είναι οι 3 φράσεις που δεν πρέπει να έχετε στο βιογραφικό σας

today10/03/2023 31

Background
share close

Όταν κάνετε αίτηση για μία δουλειά, μπορεί να είναι δύσκολο να τραβήξετε την προσοχή ενός υπεύθυνου προσλήψεων. Σχεδόν το ένα τέταρτο των διευθυντών προσλήψεων ξοδεύουν λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα κοιτάζοντας κάθε βιογραφικό, υποστηρίζει έκθεση του CareerBuilder.

«Η ανάγνωση ενός βιογραφικού είναι σαν να διαβάζεις ένα δοκίμιο», λέει ο Gorick Ng, σύμβουλος σταδιοδρομίας στο Χάρβαρντ και συγγραφέας του “The Unspoken Rules”.

«Όλες οι λέξεις που οι καθηγητές σας στο σχολείο σας έλεγαν να αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε στις εκθέσεις και τα κείμενα, ισχύουν και εδώ. Ναι, υπάρχουν συγκεκριμένες φράσεις που πρέπει να βλέπουμε σε ένα βιογραφικό και ορισμένες που πρέπει να αποφεύγουμε».

Διαβάστε παρακάτω τις τρεις πιο βασικές λέξεις ή φράσεις που θα ήταν καλύτερο να ΜΗΝ περιέχει το βιογραφικό σας σημείωμα.

Επιρρήματα και επίθετα, όπως «πολύς, πολλή, πολύ»

«Συνήθως, τέτοιες λέξεις δείχνουν “υπερπροσπάθεια”. Χρησιμοποιήστε κατευθείαν τα ρήματα. Δείχνετε περισσότερο δυναμισμό και έχετε καλύτερα αποτελέσματα», προτείνει ο ειδικός.

Λέξεις και φράσεις που περιγράφουν εσάς

«Παράδειγμα: “Είμαι προσανατολισμένη στη λεπτομέρεια”. Αφήστε το βιογραφικό σας να μιλήσει. Αν δεν υπάρχουν ορθογραφικά λάθη, είναι λεπτομερές χωρίς να κουράζει και η εμπειρία σας αληθινή, τότε δεν χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια. Άλλωστε, δεν μπορείτε εσείς να είστε ο κριτής του εαυτού σας, σωστά;».

«Συστάσεις εφ’ όσον ζητηθούν»

«Άλλη μία φράση που καταλαμβάνει χώρο στο βιογραφικό σας και είναι αυτονόητη. Αντί να γράψετε αυτό προσπαθήστε να συμπεριλάβετε μία επιπλέον δεξιότητά σας ή δουλειά που φέρατε σε πέρας», προτείνει ο ειδικός και σημειώνει: «Όταν γράφετε το βιογραφικό σας ελέγξτε προσεκτικά κάθε λέξη, κάθε γραμμή και κάθε σημείο στίξης. Πριν το στείλετε, σκεφτείτε: “Ένας άγνωστος, θα το καταλάβαινε αυτό;”».

via

Written by: Σπύρος Σισμανίδης

Rate it

0%