fbpx

Ευ ζην

Αυτά τα όσπρια φέρνουν τύχη και αφθονία, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

today05/02/2024

Background
share close
Σε πολλές χώρες εκτός από το ότι θεωρούνται ένα από τα πιο πλούσια σε πρωτεΐνες και απαραίτητα τρόφιμα της τοπικής διατροφής, έχουν φτάσει να συμβολίζουν την αφθονία και την ευημερία

Είναι θρεπτικές; Είναι. Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης; Είναι. Είναι καλή πηγή σιδήρου; Επίσης, είναι. Αλλά, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι συμβολίζουν την αφθονία και την τύχη. Εάν δεν έχεις καταλάβει σε πιο όσπριο αναφερόμαστε, αυτό είναι οι φακές.

Η προέλευση τους μας πηγαίνει πίσω, κατά τη νεολιθική περίοδο, πριν από περίπου 9.000 χρόνια, και πιο συγκεκριμένα στη Μικρά Ασία. Κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, οι φακές αποξηραίνονταν για να διατηρηθούν περισσότερο, έτσι ώστε όλο τον χρόνο να μαγειρεύονται με αυτές γλυκά πιάτα που είχαν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά. Και σε πολλές χώρες, εκτός από το ότι οι φακές θεωρούνται ένα από τα πιο πλούσια σε πρωτεΐνες και απαραίτητα τρόφιμα της τοπικής διατροφής, έχουν φτάσει να συμβολίζουν την αφθονία και την τύχη.

Και πώς σχετίζεται η φακή με την αφθονία; Αρχικά, στην αρχαία Ρώμη υπήρχαν έγγραφα που έδειχναν ότι ήδη από εκείνη την εποχή η φακή συμβόλιζε την αφθονία, χάρη στις συγκομιδές και στον τρόπο με τον οποίο ικανοποιούσαν την όρεξη με χαμηλό κόστος. Από την άλλη, στην Ανατολή, οι φάκες οι φακές θεωρούνταν ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικές της αφθονίας και της ευημερίας, χάρη στο στρογγυλό σχήμα τους που μοιάζει νομίσματα.

Ο συμβολισμός τους, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Σύμφωνα με Φενγκ Σούι, οι φακές έχουν ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό. Ενδεικτικά, η παράδοση της κατανάλωσης φακής σε συγκεκριμένες περιόδους του έτους, ειδικά σε περιόδους μετάβασης σε ένα νέο κύκλο, όπως το νέο έτος, έχει γίνει ένα σημαντικό τελετουργικό για πολλούς ανθρώπους στον κόσμο. Ένα διάσημο τελετουργικό, περιλαμβάνει την κατανάλωσή τους την Πρωτοχρονιά.

Jenny.Gr

Πώς θα σου φέρουν τύχη και αφθονία οι φάκες

Οι φακές μπορούν νε φέρουν αφθονία σε έναν χώρο, απλώς και μόνο με την ύπαρξή τους στην κουζίνα. Ιδανικά, μπορείς να:

  • Τις αποθηκεύεις σε μπολ και βάζα
  • Να τις έχεις πάντα ντουλάπι της κουζίνας
  • Να τις ενσωματώσεις στη διατροφή σου, τουλάχιστον μία φορά το μήνα

πηγη :https://jenny.gr/latest-news?page=2

Written by: Χρύσα Μαλάμη

Rate it

0%