fbpx

Ενδιαφέρον

«Αποχωρώ κι εγώ»: Όταν οι Έλληνες χρήστες του Facebook ξεγέλασαν τον Mark Zuckerberg

today13/11/2023 1136 1

Background
share close

Με μία ανάρτηση στον τοίχο τους, οι πολυμήχανοι Έλληνες κατάφεραν να μπλοκάρουν τον πανούργο Mark και να μην πληρώσουν τη συνδρομή.

Σε ένα σκοτεινό, υγρό υπόγειο γεμάτο καλώδια και οθόνες ή σε ένα άνετο σαλόνι στον 84ο όροφο που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος να παρατηρεί τα αυτοκίνητα στη στρατιωτική τους διάταξη, κάποιος απολαμβάνει ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και γελάει δυνατά, τόσο δυνατά που, δυστυχώς για το ανθρακί πουλόβερ του, μία ερυθρή σταγόνα ξέφυγε από το γυάλινο κυκλικό στόμιο και προσγειώθηκε πάνω του.

Η στιγμιαία του λύπη για τη νέα του αγορά που θα αναγκαστεί να βάλει άμεσα στο πλυντήριο, μετατράπηκε ξανά σε χαρά μόλις εντόπισε ένα ακόμα ελληνικό προφίλ στο Facebook που έκανε αντιγραφή-επικόλληση το κείμενο που έγραψε για να περάσει η ώρα του. Παρά την προειδοποίηση που έμοιαζε περισσότερο με απειλή, το προφίλ αυτό εξακολουθεί να είναι ενεργό.

Από τότε που έγινε γνωστό ότι η Meta δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του Facebookκαι του Instagram να συνεχίσουν το ταξίδι τους χωρίς διαφημίσεις, αλλά με συνδρομή, ο πολυμήχανος Έλληνας βρήκε αυτή τη μικροσκοπική χαραμάδα φωτός που χρειαζόταν και είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο «ΟΧΙ» στη σκοτεινιά που άπλωσε στο διαδικτυακό τοπίο ο πανούργος Mark Zuckerberg.

Πώς τα κατάφερε; Με μία απλή κίνηση: Κράτησε παρατεταμένα το δάχτυλό του σε μία συγκεκριμένη δημοσίευση, έκανε κλικ «αντιγραφή», πήγε στη σελίδα του και στο πεδίο «τι σκέφτεστε», χτύπησε το δάχτυλό του, έκανε επικόλληση και, αυτόματα, αναβάθμισε το σύστημά του. Βεβαίως. Για να το έγραψαν, έτσι θα είναι. Ή και όχι.

Το Σαββατοκύριακο του «Αποχωρώ κι εγώ»

Για την ακρίβεια, η παράνοια του copy-paste με το γνωστό πλέον μήνυμα που εμφανίστηκε σε πολλά προφίλ «φίλων» μας, ξεκίνησε από την προηγούμενη Πέμπτη αλλά το φαινόμενο επιδεινώθηκε το Σαββατοκύριακο, μαζί με τον καιρό. Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε παρόμοιες δημοσιεύσεις. Με σπαραξικάρδιο ύφος, όμως, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι το chain mail που διαβάσαμε, είναι από τα καλύτερα των τελευταίων ετών, κυρίως λόγω της κακής του μετάφρασης.

Ολόκληρο το κείμενο:

Αποχωρώ κι εγώ !!!
Τώρα λοιπόν το κάνουν, μόλις ανακοινώθηκε στο Channel 4 News.
Το Facebook χρεώνει όλους τους χρήστες από την Δευτέρα. Μπορείτε να κάνετε μια εξαίρεση κάνοντας αυτό.
Κρατήστε το δάχτυλό σας πάνω από αυτό το μήνυμα και αντιγράψτε το.
Δεν μπορεί να κοινοποιηθεί. Δεν δίνω άδεια στο Facebook να χρεώνει $4.99 το μήνα στον λογαριασμό μου επίσης.
Όλες οι φωτογραφίες μου είναι ιδιοκτησία μου και ΟΧΙ του Facebook !!!
Εξαίρεση Ειδικές ευχαριστίες για αυτές τις νομικές συμβουλές… και στον Nicky Freeling που δημοσίευσε αυτές τις πληροφορίες:
“Λόγω του γεγονότος ότι όλοι σιγά-σιγά παίρνουν αεροπειρατεία, ναι δεν τους χακάρουν, κλέβουν τους λογαριασμούς μας, ακόμα περισσότερο τώρα …
Σε περίπτωση Ειδοποίησης: Ένας δικηγόρος μας συμβούλεψε να δημοσιεύσουμε αυτό.
Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μπορεί να τιμωρηθεί από τον νόμο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Facebook Meta είναι πλέον δημόσιος φορέας.
Όλα τα μέλη πρέπει να δημοσιεύσουν ένα σημείωμα σαν αυτό. Εάν δεν δημοσιεύσετε μια δήλωση τουλάχιστον μία φορά, θα γίνει τεχνικά κατανοητό ότι επιτρέπετε τη χρήση των φωτογραφιών σας, καθώς και τις πληροφορίες που περιέχονται στις ενημερώσεις κατάστασης του προφίλ σας. “
” Δηλώνω εδώ ότι δεν δίνω το Facebook Meta την άδεια μου να χρησιμοποιήσει κάποια από τα Προσωπικά μου Δεδομένα η’ Φωτογραφίες “
Κάνετε αντιγραφή και επικόλληση, μην κοινοποιήσετε.
Λαμβάνω περισσότερες δημοσιεύσεις διαφημίσεων πωλήσεων από ό,τι δημοσιεύσεις φίλων.
Κρατήστε το δάχτυλό σας οπουδήποτε σε αυτή τη δημοσίευση και κάντε κλικ ′′ αντιγραφή “.
Πηγαίνετε στη σελίδα σας που λέει “Τι σκέφτεστε.
” Χτύπα το δάχτυλό σου οπουδήποτε στο κενό πεδίο.
Κλικ επικόλληση. Αυτό αναβαθμίζει το σύστημα.

Οι πινελιές όπως το “Channel 4″ και ο “Nicky Freeling”, έδωσαν το κάτι παραπάνω. Η αεροπειρατεία, βέβαια, είναι το καλύτερο σημείο και από αυτό ακριβώς θα γίνει η εκκίνηση για το αμέσως επόμενο στάδιο του κειμένου που διαβάζετε.

Στο μυαλό κάποιου που έκανε αντιγραφή-επικόλληση το κείμενο

Η δημοσίευση που δήθεν απαγορεύει στις πλατφόρμες την αναγκαστική χρέωση, τη χρησιμοποίηση των φωτογραφιών μας όπως και των πληροφορίες που έχουμε μοιράσει έτσι απλόχερα, δείχνει και την άγνοια ή την αδιαφορία πολλών χρηστών στους όρους χρήσης που εμφανίζονται κατά την εγγραφή μας σε αυτές.

Κάθε φορά που οι όροι αλλάζουν, λαμβάνουμε και τις ανάλογες ειδοποιήσεις/ενημερώσεις ώστε να γνωρίζουμε σε ποια αλλαγή δίνουμε τη συγκατάθεσή μας. Η ειδοποίηση για την αεροπειρατεία -μας συγχωρείτε γι’ αυτό- δεν έχει φτάσει ακόμα και μάλλον δεν θα έρθει ποτέ. Την ίδια στιγμή, το Channel 4, δεν μίλησε ποτέ για όλα τα παραπάνω.

Και φτάνουμε, δυστυχώς, στα τρία βασικά ερωτήματα που προέκυψαν από το Σαββατοκύριακο της Μεγάλης Αποχώρησης: Τα άτομα που έκαναν copy-paste, δεν διάβασαν το κείμενο πριν το δημοσιεύσουν; Aν το διάβασαν, τους φάνηκε (πώς το λένε στο χωριό σας;) legit; Τέλος, τι έγινε τελικά με την αναβάθμιση του συστήματος, έπιασε; Αυτό είναι που μας τρώει. Έχουμε κάτι μπλεξίματα με έναν Νιγηριανό πρίγκιπα που μας ζητάει χρήματα και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι είναι υπαρκτό πρόσωπο πριν του τα μεταφέρουμε.

*Το «Αποχωρώ κι εγώ» δεν θα μπορούσε να γίνει και τραγούδι από τον Νίνο μετά το «Μέχρι τέλους»;

πηγή

Written by: Μιλτιάδης Σταυρίδης

Rate it

0%