fbpx

Ενδιαφέρον

8 Σημάδια ότι σε Θέλει αλλά δεν το Λέει

today22/03/2023 502

Background
share close

Αν σου αρέσει κάποιος συγκεκριμένα και υποπτεύεσαι ότι σε θέλει αλλά δεν το λέει, τότε να ξέρεις πως δεν είσαι μόνη σε αυτή την αβεβαιότητα.

Οι άνθρωποι είμαστε απίστευτα περίπλοκα πλάσματα και κάποιες φορές δυσκολευόμαστε να πιάσουμε ο ένας τα μηνύματα του άλλου. Εξάλλου, αυτά τα πράγματα δεν είναι ποτέ απλά.

Πόσο χρόνο και άγχος θα γλιτώναμε άραγε, αν είχαμε τα κότσια να πούμε σε κάποιον ότι μας αρέσει;

Όμως, αν ήταν τόσο απλό, μάλλον θα στερούμασταν τη διασκέδαση όλου αυτού του παιχνιδιού.

Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο, τότε μάλλον έχεις ήδη την εντύπωση πως κάποιος σε θέλει αλλά δεν το λέει, ίσως επειδή φοβάται. Και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν ένα σωρό λόγοι για να φοβάται κάποιος να κάνει κάποια κίνηση.

Ίσως είστε καλοί φίλοι και φοβάται μήπως καταστρέψει ό,τι έχετε ήδη μεταξύ σας.

Ίσως κάποιος από τους δυο σας έχει έναν ή μία πρώην που περιπλέκει την κατάσταση.

Ίσως φοβάται λόγω των συναισθημάτων του, ή δεν είναι σίγουρος αν θέλει κάτι σοβαρό, οπότε δεν θέλει να κάνει κάποια κίνηση μέχρι να αποφασίσει.

Ή ίσως φοβάται ότι απλά δεν σου αρέσει και θα φάει τα μούτρα του.

Αν και το αντιλαμβανόμαστε και το συζητάμε συχνά, οι γυναίκες καλώς ή κακώς δεν έχουμε το μονοπώλιο στον φόβο της απόρριψης.

Ας δούμε παρακάτω κάποια σημάδια που πιθανόν μαρτυρούν ότι σε θέλει αλλά δεν το λέει και σκέψου αν κάποια από αυτά ισχύουν και στη δική σου περίπτωση.

Γνωρίζοντας αυτά τι σημαίνουν, μπορούν να σε βοηθήσουν να αποφασίσεις τι θα κάνεις στη συνέχεια.

#1 Σου συμπεριφέρεται διαφορετικά

Αν του αρέσεις, θα το διακρίνεις από τον τρόπο που σου συμπεριφέρεται. Ο τρόπος του θα διαφέρει από αυτόν που ενεργεί απέναντι στις άλλες γυναίκες φίλες ή συναδέλφους του.

Από τη στιγμή που θα καταλάβεις ότι προσπαθεί να είναι πιο γοητευτικός, είναι αρκετά πιθανό ότι δεν φοβάται τα συναισθήματά του, αλλά περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να τα εκφράσει.

Από την άλλη, αν τον αγχώνει όλο αυτό, ίσως δείξει σημάδια νευρικότητας όταν είναι κοντά σου. Για παράδειγμα, μπορεί να γίνει πιο σιωπηλός, να πασχίζει να βγάλει τις λέξεις από το στόμα του, ή να αρχίσει να μιλάει πολύ γρήγορα και συνεχόμενα για να αποφύγει τις αμήχανες παύσεις στη συζήτηση.

#2 Αν είστε φίλοι, έχει αλλάξει συμπεριφορά απέναντί σου

Είναι πάντα δύσκολο και αμήχανο όταν αναπτύσσονται ερωτικά συναισθήματα για κάποιον φίλο, και αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να υποδυθείς πολύ πειστικά ότι δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στα συναισθήματά σου απέναντι σε αυτόν.

Από τη στιγμή που είχατε μια στοργική σχέση, με φιλικές αγκαλιές και πλατωνική σωματική επαφή, και πλέον αυτά έχουν μειωθεί ή είναι λιγότερο «ζεστά», ίσως υποδηλώνουν ότι σε θέλει αλλά δεν το λέει. Αν ξαφνικά δηλαδή έγινε πιο απόμακρος και κρατάει τους τύπους, αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι ανησυχεί μήπως προδοθεί και προσπαθεί να φερθεί όσο πιο φυσιολογικά γίνεται.

Και φυσικά δεν είναι στο μυαλό σου όλο αυτό, αν από τη μια στιγμή στην άλλη έχει αλλάξει παντελώς συμπεριφορά.

#3 Τον πιάνεις να σε κοιτάει συχνά

Ο πιο απλός και παράλληλα ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις ότι υπάρχουν συναισθήματα από τη μεριά του, είναι να τον «τσακώσεις» να σε κοιτάζει.

Εξάλλου, όταν κάποιος μας αρέσει, δεν μπορούμε να αντισταθούμε στο να τον κοιτάμε και να τον θαυμάζουμε όποτε βρίσκεται κοντά μας.

Αν ανταποδώσεις το κοίταγμα, σίγουρα θα γυρίσει αλλού το βλέμμα του, κυρίως επειδή θα φοβηθεί πως θα αποκαλύψει τα συναισθήματά του με το να διατηρήσει την οπτική επαφή.

#4 Αν σε θέλει αλλά δεν το λέει, τότε θα αστειεύεται συχνά ότι του αρέσεις

Ας πούμε πως φοβάται περισσότερο την απόρριψη από τη δέσμευση. Αυτό που θα θέλει να διερευνήσει είναι το πως θα αντιδράσεις πριν σου ζητήσει να βγείτε.

Συνήθως οι άντρες θα κάνουν κάνα δυο αστειάκια σχετικά με το ότι τους αρέσεις ή το να βγείτε οι δυο σας ραντεβού. Όμως, ο τρόπος που το κάνουν γίνεται με τέτοιον τρόπο, ώστε αν δεν το πάρεις καλά, να μπορούν να δείξουν στην τελική ότι αστειεύονται, και έτσι να προστατέψουν τον εύθραυστο εγωισμό τους.

Αν πάλι η αντίδρασή σου είναι ενθαρρυντική, μετά από κάποιο διάστημα ίσως καταφέρει να βρει τελικά τα κότσια να σου ζητήσει να βγείτε ή να σου πει έστω πως νιώθει.

#5 Αν επιζητάει ιδιαίτερα την παρέα σου, είναι σημάδι ότι σε θέλει αλλά δεν το λέει

Εάν προσπαθεί να καταλάβει αν τα αισθήματα είναι αμοιβαία, σίγουρα θα βρει πολλούς τρόπους να περάσει χρόνο μαζί σου, απλά και μόνο για να είστε μαζί.

Από τη στιγμή που φοβάται την απόρριψη, θα θελήσει να περάσετε πολύ χρόνο παρέα προκειμένου να καταλάβει ποιά θα ήταν η αντίδρασή σου αν έβρισκε το θάρρος να σου ζητήσει να βγείτε ραντεβού.

Και από τη στιγμή που θα νιώθει έλξη για σένα, σίγουρα θα βρεθείτε σε πολλές κοινές κοινωνικές εκδηλώσεις.

Αν πάλι είστε συνάδελφοι, μπορεί να καταλήξετε να πίνετε καφέ μαζί τόσο συχνά, που θα σταματήσει να μοιάζει με σύμπτωση αυτή η συγκυρία και σίγουρα αυτό είναι ένα σημάδι ότι σε θέλει αλλά δεν το λέει.

#6 Αλλάζει διάθεση συχνά

Είναι πολύ πιθανό να τον δεις να έχει κάποια συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα από τον φόβο της απόρριψης, είτε δεν έχετε τίποτα παραπάνω, είτε έχετε βγει μερικά ραντεβού.

Τη μια στιγμή θα σε κοιτάει μελιστάλαχτα, και την επόμενη θα είναι μουντός και πεπεισμένος ότι όλα είναι ένα λάθος ή ότι το παράκανε και θα αρχίσει να απομακρύνεται ξαφνικά.

Θέλεις να καταλάβεις αν όντως σε θέλει ή αν παίζει μαζί σου; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

#7 Η ζήλια είναι σημάδι ότι σε θέλει αλλά δεν το λέει

Αν και δεν πρόκειται να το παραδεχτεί, διότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε μια εντελώς άβολη συζήτηση, θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει ότι η συμπεριφορά του και η γλώσσα του σώματός του αλλάζει όταν σε βλέπει να μιλάς με κάποιον άλλο.

Αν τον δεις να αρχίζει να κοκκινίζει από το κακό του, να σφίγγει τα δόντια του ή να σε «καρφώνει» έντονα με το βλέμμα του χωρίς καν να το καταλαβαίνει, τότε θα το κάνει εντελώς ασυνείδητα και επειδή δε μπορεί να διαχειριστεί το πόσο του αρέσεις.

Και ο λόγος που δε μπορεί να κρύψει τη ζήλια του είναι επειδή φοβάται ότι θα βρεις κάποιον άλλο στον βαθμό που φοβάται και τα ίδια του τα συναισθήματα.

#8 Απλά το ξέρεις

Το ένστικτό μας σπάνια κάνει λάθος, γι’ αυτό να το ακούς.

Αν ο τρόπος που αλληλεπιδράτε «φωνάζει» από μακριά πως του αρέσεις, τότε πιθανότατα να συμβαίνει ακριβώς αυτό. Εξάλλου, είναι δύσκολο να κρύβουμε για πολύ τα συναισθήματα μας.

Το σημαντικό όμως εδώ πέρα είναι να είσαι πέρα για πέρα ειλικρινής με τον εαυτό σου και να εξακριβώσεις αν απλώς θες να είναι αλήθεια κάτι τέτοιο και άρα επινοείς τα σημάδια (που δεν υπάρχουν) ότι σε θέλει αλλά δεν το λέει ή αν όντως λαμβάνεις τέτοια μηνύματα από εκείνον.

πηγή: https://womensbible.gr/8-simadia-oti-se-thelei-alla-den-to-leei/

Written by: Γιάννης Τσολάκης

Rate it

0%