fbpx

Ενδιαφέρον

5 λόγοι που είναι καλύτερο να ουρείς στο ντους

today22/02/2023 11

Background
share close

Παρόλο που αν πεις σε κάποιον ότι μερικές φορές που κάνεις μπάνιο και σου έρχεται να κάνεις την ανάγκη σου, δεν αποχωρείς από το ντους, αλλά προτιμάς να ανακουφίζεσαι επιτόπου και στο όρθιο, θα αηδιάσει και πιθανότατα θα σε αποτρέψει από το να το ξανακάνεις, η επιστήμη έχει αντίθετη άποψη.

Σύμφωνα λοιπόν με το πρόγραμμα του πανεπιστημίου East Anglia, με τίτλο Go with the flow, αν συγκρίνουμε το πόσο νερό δαπανάται αν τραβήξεις το καζανάκι, σε σχέση με το να ουρήσεις στο ντους, τότε η δεύτερη επιλογή είναι εντέλει καλύτερη από το να επισκεφθείς την τουαλέτα. Έχω λοιπόν άλλους οκτώ λόγους που θα έπρεπε ίσως να μας κάνουν να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τη λεκάνη.

  1. Είναι καλό για το περιβάλλον

Οι διοικητές του πανεπιστημίου λοιπόν υποστηρίζουν ότι με 15000 φοιτητές τον χρόνο, θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν αρκετή ποσότητα νερού, ώστε να γεμίσουν μια πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων 26 φορές. Άσε που θα χαλάς και λιγότερο χαρτί, άρα λιγότεροι ρύποι, άρα θα κατεβάζεις και λιγότερες φορές τα σκουπίδια.

  1. Είναι πιο οικονομικό

Προφανώς δεν είναι το ίδιο όταν μιλάμε για έναν ατομικό λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ και τις δαπάνες ενός πανεπιστημίου για το νερό που ξοδεύουν τόσες χιλιάδες φοιτητών, αλλά αν το UEA, μπορεί να βάλει στην άκρη 230.000$ το χρόνο, απλά και μόνο πείθοντας τους φοιτητές του να ουρούν στο ντους, νομίζω πως όλο και κάποια μικρή διαφορά θα έβλεπες και στον δικό σου λογαριασμό υιοθετώντας αυτή την «περίεργη» συνήθεια. Εξαρτάται βέβαια πάντα και από το πόσες φορές επισκέπτεσαι την τουαλέτα γι’ αυτό το σκοπό.

  1. Είναι πιο υγιεινό

Το χαρτί υγείας δεν μπορεί να καθαρίσει επαρκώς την ευαίσθητη περιοχή της γυναίκας όταν επισκέπτεται την τουαλέτα. Γι’ αυτό τα υγρά μαντηλάκια είναι μια λύση που προτείνουν οι περισσότεροι ειδικοί, αφού αν σκουπιστείς με χαρτί υγείας από πίσω προς τα μπρος, μπορεί να δημιουργηθούν βακτήρια στην ουρήθρα και να προκληθεί επίπονη μόλυνση. Στο ντους δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πρόβλημα, αφού με την πίεση του νερού μπορείς να απομακρύνεις τα πάντα από την περιοχή.

  1. Είναι πιο καθαρό

Μπορεί να μην αποτυγχάνουμε στο σημάδι όπως οι άντρες, αλλά είναι πλέον ένα κοινό μυστικό ότι με κάποιον τρόπο οι γυναικείες τουαλέτες καταλήγουν πάντα να είναι πολύ πιο σιχαμερές από τις αντρικές – δεν μπορεί να μην το έχεις παρατηρήσει. Δε λέω να βάλουμε από ένα ντουζάκι στη γυναικεία τουαλέτα κάθε μπαρ, αλλά κατάλαβες το επιχείρημά μου. Θα γλιτώσεις καθαριότητα στο σπίτι.

  1. Δεν είναι τόσο περίεργο όσο νομίζεις

Σε ένα γκάλοπ του Today Show, πάνω από το 80 τοις εκατό των ανθρώπων παραδέχτηκαν ότι αφήνουν τον εαυτό τους λίγο πιο ελεύθερο κατά τη διάρκεια του ντους. Το βρίσκουν πιο γρήγορο και εύκολο από το να βγουν και να κάτσουν στη λεκάνη. Και κάπου εδώ, νομίζω πως το αναλύσαμε αρκετά.

Written by: Σπύρος Σισμανίδης

Rate it

0%