NRG 98.5 Αληθινή Διασκέδαση
Λογικά, το έχεις δοκιμάσει ήδη και γνωρίζεις πως δεν ήταν καλή ιδέα. Οι περισσότερες φριτέζες δεν φτάνουν στη θερμοκρασία που χρειάζεται, ώστε να «σκάσουν» οι κόκκοι και να δημιουργηθούν τα ποπ κορν. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κολλάνε στα τοιχώματα και καίγονται δίχως αποτέλεσμα. Την επόμενη φορά που θα θελήσεις σπιτικά ποπ κορν, πήγαινε απευθείας στην κατσαρόλα.
Το να βράσεις λίγα μακαρόνια ή μια κούπα ρύζι είναι πολύ εύκολο. Όταν, όμως, υπάρχει η επιλογή να τα βάλεις στο Air Fryer η υπόθεση αποκτά άλλο νόημα. Βέβαια, καταλαβαίνεις ότι αυτά τα τρόφιμα δεν γίνεται να μπουν στη φριτέζα – που ψήνει – αν πρώτα δεν έχουν βραστεί. Σε περίπτωση, λοιπόν, που απόψε θέλεις να φας μακαρόνια φούρνου, μπορείς να δοκιμάσεις αυτό το κόλπο.
Τα φαγητά με σάλτσες σίγουρα δεν είναι καλή ιδέα να μπουν στο Air Fryer. Πέρα από το γεγονός ότι είναι τεχνικά δύσκολο, είναι και επικίνδυνο, καθώς η σάλτσα μπορεί να φτάσει σε οποιοδήποτε σημείο της συσκευής και να προκαλέσει ζημιές. Προτίμησε να τα μαγειρέψεις σε χαμηλή θερμοκρασία στην κουζίνα, ώστε να ελέγχεις ανά πάσα ώρα και στιγμή τη σύσταση και την υφή τους.
Το Air Fryer θα μπορούσε να φανεί σωτήριο όσον αφορά στο μπρόκολο, ωστόσο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η φριτέζα αέρος τείνει να μαραίνει και να στεγνώνει τα φύλλα του, γεγονός που σημαίνει ότι γίνονται πιο σκληρά. Παράλληλα, επειδή δεν έχει μαγειρευτεί αρκετή ώρα, παραμένει πικρό και συνεπώς ακατάλληλο για το γεύμα σου. Προτίμησε να το μαγειρέψεις στον φούρνο ή στην κατσαρόλα.
Αυτή η κατηγορία φαγητών επίσης δεν πρέπει να μαγειρεύεται στο Air Fryer, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος το κουρκούτι να μεταφερθεί σε όλη τη συσκευή και να προκαλέσει βλάβες. Η έλλειψη λαδιού σίγουρα δεν θα δώσει το ίδιο αποτέλεσμα με το τηγάνι.
πηγη : https://jenny.gr/latest-news
Written by: Χρύσα Μαλάμη
18:00 - 20:00
20:00 - 22:00
05:00 - 07:00
07:00 - 09:00
09:00 - 12:00
©2019 evros24.gr THIS